5 keer Carlsbad Caverns National Park

Toen wij ooit in New Mexico ergens wat dronken, werden we aangesproken door een local. Deze vroeg of we naar de Caverns gingen. Ons antwoord was nee, dat lag niet op de route en het was te ver omrijden. Zij vertelde ons hoe jammer dat was, omdat de Caverns eruit zag alsof het door engelen gemaakt was. Toen we jaren later wel een route hadden waar we deze grotten mee konden nemen, besloten we Carlsbad Caverns uitgebreid te gaan ontdekken.

De grotten zijn op 2 manieren te betreden, via de natuurlijke ingang en via de lift die je vanuit het Visitor Center 230 meter naar beneden brengt. De natuurlijke ingang is een mooie wandelroute, maar niet altijd geopend in verband met de weersomstandigheden. Wat deze vrouw ons toen vertelde klopt helemaal als je het mij vraagt. Wat een prachtige omgeving om rond te dwalen. Voor de liefhebbers, zijn er ook guided tours waar je op handen en knieën de grotten kunt verkennen.

Berggeiten langs de weg op weg naar de top
Natural Entrance
Druipstenen
Stalagmieten in de Big Room
Bronwater