Dublin

We zijn inmiddels alweer een paar dagen thuis van een geweldig weekend in Dublin. Veel gelachen, veel bijgekletst, maar te weinig van deze stad gezien. Hier willen we echt nog een keer naar toe.

Nadat we zaterdag onze Amerikaanse vrienden troffen in het hotel, hebben we een Hop-On, Hop-Off, bus tour gedaan bij City Scape, de gele bussen. Kosten voor deze tour waren €18 p.p. voor 2 dagen, kinderen gratis. Tijdens deze tour werden we de stad doorgereden langs alle bezienswaardigheden en konden we bij Vat House Bar een gratis Guinness proeven. Temple Bar is een straat en buurt in het centrum van de Ierse hoofdstad Dublin, die bekendstaat om zijn culturele activiteiten en uitgaansleven.

Samuel Beckett Bridge
Fontein onderweg
Trinity College
Prachtige binnenplaats Trinity College
Vat House Bar

Op zondag zijn we met de hele groep naar een tour bij Guinness geweest. Onze vriendin werkt bij een bedrijf met connecties en zij heeft via haar werk de tickets voor Guinness Storehouse geregeld. Geen lange rijen, maar meteen doorlopen. Na een introductie, konden we de self-guided tour volgen. De Storehouse is een groot gebouw en je krijgt er een goede indruk hoe dit stout-bier gebrouwen wordt. Omdat het weekend was, waren er Riverdancers die een mooie show opvoerden en als afsluiter hebben we een Guinness gedronken in de Gravity Bar met uitzicht op de stad.

Het terrein van Guinness
Het uitzicht vanaf de Gravity Bar
The Guinness Experience
Een indrukwekkende uitstalling van materialen die gebruikt worden tijdens het brouwen van dit stout-bier

Na de tour bij Guinness was het vliegen voor de volgende rondleiding, een private tour bij Jameson Whiskey. Met 3 taxis naar deze distilleerderij en bij aankomst zijn we aangenaam verrast dat het hier wat kleiner is en het is er gezellig druk. Nadat we ons aangemeld hebben, beginnen we direct met de rondleiding. Een leuke knul, vertelt ons alle ins-and-outs over de whiskey en als hij klaar is met zijn verhaal, worden we naar een afgesloten ruimte begeleidt. Er zijn 3 glaasjes whiskey en een glas water klaar. Proeven!!!

De eerste die we proeven is de Jameson en daarna Jack Daniels (en nog eentje, maar ik ben vergeten welke dat was). En inderdaad, de Jameson is wat zachter. Na de proeverij, lopen we naar beneden voor ons gratis drankje en zitten gezellig aan de bar wat na te praten.

Tasting bij Jameson
Group selfie bij Jameson

De tijd vliegt om en we lopen de stad weer in om wat te gaan eten. Onderweg lopen we langs City Hall en Dublin Castle en genieten nog na van de leuke tour bij Jameson. Na het eten gaan we met de hele groep een ijsje eten bij Murphy’s Icecream. Deze ijssalon staat bekend om zijn aparte smaken ijs. En inderdaad mijn Irish Coffee ijsje is heerlijk.

Dublin Castle
Dublin Castle

Als afsluiter van deze geslaagde dag, lopen we nog een rondje in St. Stephens Green Park. Het is inmiddels, mede dankzij de regen, behoorlijk donker buiten. We schuilen wat en lopen richting een bushalte om met een taxi terug naar ons hotel te gaan. In het hotel nemen we met z’n allen een laatste drankje, nemen afscheid en genieten na van een geweldig weekend.