#FoodFails

Ik ben dol op Amerikaans eten, de hamburgers smaken er zo anders dan hier in Nederland en hot-wings kunnen ze hier ook van leren. Maar ook in Amerika kan er weleens wat mis gaan bij je eten. Een aantal van die missers op een rijtje.

Koude hot-wings

Eentje die we al vaker hebben meegemaakt, de koude wings. We zijn er dol op en als we op een terrasje is dat het eerst wat we bestellen, de wings. Regelmatig komt het vaak voor dat ze koud zijn. Aten we ze vroeger gewoon op, dan sturen we ze nu terug om warme wings te krijgen.

Te zout

Je denkt dat er niet veel kan mislukken aan een hamburger, helaas moest ik de laatste keer in Florida ondervinden dat ze uitgeschoten waren met het zout op mijn burger. Na de eerste hap denk je, het zal wel meevallen, maar 2 happen verder kom je tot de conclusie dat een te zoute hamburger echt geen doen is. Terug naar de keuken en onder toezicht van de manager, eerst proeven of de nieuwe burger wel goed van smaak is.

Rauwe kip

Toen we ooit een keer in een restaurantje kip zaten te eten, bleek deze (je leest het goed) rauw te zijn. De kip ging terug naar de keuken en als goedmakertje van de kok kregen we een dessert to share.

Bevroren chimichurri

Ik had het al een keer eerder gegeten, een soort van Mexicaanse loempia (chimichurri) en dacht nog lekker, lust ik nog wel een keer. Mijn eerste exemplaar was koud, deze werd naar de keuken gestuurd en de volgende kwam. Nog sneller dan de eerste werd deze geserveerd, bevroren. Ook deze ging terug naar de keuken, maar na de derde keer hem teruggestuurd te hebben was de aardigheid er af. De andere tafelhelft al klaar en na een ongezellig etentje, zijn we vertrokken.

Beschimmelde hamburger

De grootste fail op het gebied van eten was toch echt het beschimmelde broodje van een hamburger. We gingen naar TGI Friday’s om te gaan eten en ik bestelde mijn burger. En net toen ik hem op wilde eten, zag mijn tafelgenoot dat de hele onderkant van het broodje vol zat met schimmel! Onze serveerster zei alleen maar: “Okay, I will take it to the kitchen”. We hebben de rekening gevraagd, uiteraard de burger niet betaald en zijn zonder te eten vertrokken naar het restaurant aan de overkant. Daarna zijn we nooit meer bij TGI Friday’s geweest

En ondanks dat er wel eens een misser tussenzit bij het eten, moet ik wel eerlijk toegeven dat een foutje goed opgelost wordt in Amerika. Er wordt wat mee gedaan en dat mis ik hier in Nederland wel.

Heb jij ook wel eens een #foodfail gehad tijdens een van je reizen?