Wat te doen in de omgeving van Portland

Portland, een geweldige leuke stad in Oregon. In de omgeving van Portland is er veel te zien, ik heb een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Seaside

Op zo’n 80 mijl van Portland rijden, ligt het leuke kustplaatsje Seaside. Alleen de weg ernaartoe is al geweldig. Parkeren is veelal gratis en er staan genoeg parkeergarages om je auto te parkeren. Het stadje zelf is niet groot, maar wel heel gezellig, leuke barretjes, restaurants en natuurlijk winkels. Vanaf de boulevard heb je een spectaculair uitzicht op de oceaan. Er zijn lifeguards en je kunt hier makkelijk een dag vertoeven. En ja, ondanks dat het anderhalf uur rijden is, is het zeker de moeite waard om hier naar toe te rijden.

Lifeguard
Lifeguards, strand Seaside

Historic Route 30, Oregon

De scenic byway langs de beroemde Columbia River Gorge is fantastisch om te rijden. Het heeft veel mooie plekjes om te stoppen en van je uitzicht te genieten.

Historic Route 30
Historic Route 30

Vista House

Langs die beroemde Historic Route 30, staat het Vista House. Dit museum, Crown Point, is een klif in de kloof van de Columbia River.  Aan het begin van de 20ste eeuw werd jaren gewerkt aan de Columbia River Highway. Op 6 juni 1916 werd de weg officieel geopend op Crown Point. Bovenop Crown Point staat het Vista House. De toegang is gratis en vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op de Columbia River Gorge.

Vista House
Vista House
Uitzicht Vista House
Uitzicht Vista House

Latourell Falls

Een andere trekpleister van die Scenic Byway, is Latourell Falls. Deze waterval is 76 meter hoog en is een genot om naar te kijken. Je kunt er door middel van een geasfalteerd pad naar toe lopen. Voor de fanatiekelingen onder ons kan je ook naar de top van de waterval lopen. Het is er minder druk dan die andere waterval, maar desalniettemin niet minder mooi.

Latourell Falls
Latourell Falls

Multnomah Falls

De grootste en bekendste watervallen van Oregon, Multnomah Falls. Ook te vinden aan die mooie byway. Deze waterval bestaat uit 2 delen. Het bovenste deel 165 meter en het laagste deel 21 meter.

Het hele jaar door wordt de waterval gevoed met bronwater afkomstig van Larch Mountain. In het voorjaar komt hier smeltwater bij. Je kunt d.m.v. een voetpad helemaal naar de top van de waterval lopen.

Het is hier altijd druk, maar het is zeker de moeite waard om een parkeerplek te vinden. Er is hier een visitor center, een museum, een winkel en je kan hier ook gebruikmaken van het toilet.

Multnomah falls
Multnomah falls

Bonneville Dam

Zo’n 50 mijl verderop langs de Columbia River staat de Bonneville Dam. Deze krachtcentrale wordt beheerd door het US Army Corps of Engineers en bestaat uit een waterkrachtcentrale, een overlaat, een luchtsluis en een vistrap. Bij het Visitor Center kan je je opgeven voor een gratis rondleiding. Een Ranger brengt je binnenin de centrale en geeft je uitleg over de werking en geschiedenis van de dam.

Na afloop van de tour kan je zelfstandig nog een rondje lopen in het visitor center. Op de 1e verdieping zijn glazen wanden waar je de omhoog geklommen vissen kunt zien zwemmen en de aal die met zijn bek aan de ramen zitten vastgeplakt.

bonneville dam
Bonneville Dam

Outlet shopping

In de staat Oregon betaal je geen belasting op goederen. Als je al gek bent op Outlet shoppen, dan is dit je kans, want ook hier kan je naar hartenlust shoppen. Je kunt onder andere terecht bij de Woodburn Premium Outlets of bij de wat kleinere outlet de  Columbia Gorge Premium Outlets, welke je tegenkomt onderweg naar de Historic Byway 30.

Keuze genoeg dus aan bezienswaardigheden en activiteiten.