Turkije

In 2015 waren we in de meivakantie al 2 weken naar Amerika geweest. Maar ons kent ons, toch kriebels om weg te gaan in de zomervakantie. We wilden niet te ver weg, maar vooral een weekje rust. We hoorden goede verhalen over Hotel Turqoise in Side. Dit All-Inclusive Ultra resort had goede recensies op Tripadvisor en een aantal van onze kennissen die hier al eerder geweest waren, waren vol lof over dit resort. We wisten een goede deal te boeken en vertrokken via Rotterdam Airport naar Turkije. Omdat een All-Inclusive vakantie voor ons toch eigenlijk wel nieuw is, gaat er een hele nieuwe wereld voor ons open.

Lopen naar het vliegtuig
Lopen naar het vliegtuig

Om je bij aankomst op het vliegveld in Turkije  te melden en in een bus te stappen, is voor ons best gek. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel verrekte handig.

Uitzicht vanaf onze hotelkamer
Uitzicht vanaf onze hotelkamer

Onze kamer had een prachtig uitzicht op de tuin en het bed was mooi opgemaakt.

Onze mooi opgemaakte bedden
Onze mooi opgemaakte bedden

Blij met ons hotel, konden we gaan genieten van een hele week zon, zee en strand. Het eten was goed, veel aanbod en diversiteit van eten en drinken en vriendelijk personeel. Speciaal voor mensen zoals wij (wij houden niet zo van buffetten), kan je er ook in diverse restaurants eten waar je gewoon van de kaart kunt bestellen. We hebben de Turkse en Chinese keuken uitgeprobeerd. Dit is een echte aanrader!

Heerlijke cocktails
Heerlijke cocktails

We hadden dit resort voornamelijk voor onze zoon geboekt. Het was kindvriendelijk, had meerdere zwembaden en waterglijbanen en hij had al heel snel vriendjes gemaakt.

Kinderzwembad
Kinderzwembad

’s Ochtends na het ontbijt zochten we een ligbed bij het kinderzwembad op zodat we onze kleine man in de gaten konden houden. De mannen zochten verkoeling in het zwembad en ik liep dan lekker de pier op, om van daar af om lekker in de zee te dobberen.

Heerlijk verkoeling zoeken
Heerlijk verkoeling zoeken

Onze dagen bestonden voornamelijk uit ons vaste ritueel van eten, drinken, zwemmen en luieren, maar we zijn ook nog een dagje in het stadje zelf van Side geweest. Voor ons hotel was een bushalte en met het busje reden we naar de stad om wat rond te lopen en een klein beetje cultuur te snuiven.

Oude ruïnes
Oude ruïnes

We lopen een rondje langs de oude ruïnes, door het stadje en nemen een kijkje bij oude ruïne van de Tempel van Apollo.

Ruïne Tempel van Apollo
Tempel van Apollo

Deze Tempel kunnen we vanaf het strand bij ons hotel in de verte zien en het is van dichtbij een indrukwekkend bouwwerk. We drinken in het stadje nog wat en gaan met de bus terug naar het hotel om verder te gaan met niets doen.

’s Avonds en overdag was er genoeg entertainment. De kinderen konden koekjes bakken of duiken in het zwembad met een zuurstoffles op.

Entertainment voor de kinderen
Entertainment voor de kinderen

’s Avonds was er live muziek of bingo en dagelijks wisselende voorstellingen van acrobaten of dansers.

Entertainment 's avonds
Entertainment ’s avonds

We hebben genoten van de luxe van dit resort en de Turkse zon. De mensen waren super vriendelijk en deze ervaring in een All-Inclusive resort is voor reizigers als ons zeker niet tegen gevallen.

Zonsondergang
Zonsondergang Side