Free Factory Tours

In Amerika kan je bij veel fabrieken hele leuke gratis rondleidingen krijgen. Leuk om te doen met kinderen en dubbel leuk omdat ze gratis zijn. Op de site van Factory Tours USA kan je opzoeken welke fabrieken in welke staat gratis rondleidingen heeft. Helaas zijn er inmiddels een aantal fabrieken (bijvoorbeeld Corvette, Kentucky) waar je tegenwoordig wel voor moet betalen. Maar degene die gratis zijn, zijn zeker ook de moeite waard.

Hieronder een aantal fabrieken waar wij geweest zijn en waar nog steeds gratis rondleidingen zijn.

Hammond’s Candies

Bij Hammond’s Candies in Denver, Colorado, zijn van maandag tot en met vrijdag gratis rondleidingen van 9.00 – 15.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Het enige wat je hoeft te doen is je te melden bij de receptie en je krijgt de tijd door. Voor de tour krijg je een filmpje te zien en tijdens de rondleiding zelf, mag je een blik werpen in de keuken van deze snoepfabriek. Zo zie je hoe in de zomer al het snoep voor de kerst gemaakt wordt en zie je hoe al de zuurstokken nog met de hand gemaakt worden. Na afloop mag je natuurlijk proeven en kan je in het winkeltje wat snoepgoed kopen. Heel leuk om te doen als je met kinderen reist.

Hammond's Candies

Budweiser

In Colorado zijn de nodige bierbrouwers. Vlakbij Denver, Colorado, zit het plaatsje Fort Collins (bij de lokale bevolking Fort Fun genoemd). Hier kun je de brouwerij Anheuser Busch vinden. Bij de Fort Collins Brewery, zijn hele leuke tours en ook kinderen zijn welkom. Zoals gebruikelijk moet je je hier melden voor de rondleiding. De vrijwilligers die de rondleidingen geven, praten met hun hele hart over het brouwerijproces. Zo kom je langs de stallen van de beroemde Clydesdales. Deze paarden worden gebruikt voor alle promoties en zie je in de reclames van Budweiser. Daarna neemt de gids je mee de fabriek in en zie en hoor je alles over het brouwerij proces en de verschillende biersoorten. De gids neemt echt de tijd voor de rondleiding en het beantwoorden van al je vragen. Na afloop krijg je de mogelijkheid om de verschillende biersoorten te proeven. Voor de kinderen en de Bob is er frisdrank en ook hier is er een souvenirshop waar je de leukste dingen kunt kopen.

Budweiser Tours

Coors

De andere bierbrouwer, Coors, ook vlakbij Denver, maar dan in het stadje Golden. Wanneer je je hier meldt voor een rondleiding, dan moet je wachten en wordt je met een busje naar de fabriek gebracht. Je krijgt een walkman omgehangen en een armbandje waar in geknipt wordt, wanneer je een biertje mag proeven. Onderweg zitten medewerkers van Coors om eventuele vragen te beantwoorden op deze self-guided tour. Wanneer je klaar bent, wordt je met de bus weer teruggebracht naar de parking. Ook hier zijn kinderen welkom, maar wij ervoeren deze tour als minder leuk. De mensen aan wie je vragen kon stellen waren niet zo vriendelijk en minder gastvrij.

Coors brewery tour