Bijzondere hotels

Ik ben altijd op zoek naar leuke en bijzondere hotels als we een trip maken. Veelal slapen we in de bekende ketens (Best Western, Doubletree van Hilton, Hampton Inn van Marriot, Super8), gewoon omdat we weten dat ze over het algemeen goed zijn.  En als de route eenmaal rond is, lees ik altijd op Tripadvisor wat de beoordelingen zijn en aan de hand van die beoordelingen besluit ik welk hotel ik boek.

Een aantal van mijn favoriete hotels heb ik op een rijtje gezet:

Omni Hotel, San Diego, Californië

Dit 4-sterren hotel hebben wij ooit goedkoop kunnen boeken via veilingsite Priceline.  We logeerden 3 nachten in het Omni Hotel in het Gaslamp Quarter in San Diego op de 14de verdieping. Vanuit onze hotelkamer keken we uit op Petco Park waar de San Diego Padres spelen. Vanuit het hotel is een loopbrug, waardoor je rechtstreeks in het stadion terecht komt.

Voordeel: In downtown San Diego, gratis koffieservice, fantastisch uitzicht.

Nadeel: Geen ontbijt.

Omni Hotel, uitzicht vanuit de kamer
Omni Hotel, uitzicht vanuit de kamer

Best Western Movie Manor, Monte Vista, Colorado

Deze Best Western Movie Manor zit echt in the Middle of Nowhere in het plaatsje Monte Vista Colorado. Elke kamer heeft uitzicht op de historische drive-in bioscoop en heeft in de kamer een geluidsinstallatie. Als gast mag je 1 film vanuit de kamer gratis kijken, maar wil je de volgende film met geluid zien, dan mag je met je auto de drive-in opzoeken.

Voordeel: Ontbijt inbegrepen, restaurant op terrein, bioscoop kijken vanuit je kamer, dichtbij Great San Dunes National Park.

Nadeel: In the Middle of Nowhere, eten van het restaurant niet van hoge kwaliteit.

Uitzicht vanuit de kamer, Best Western Movie Manor
Uitzicht vanuit de kamer, Best Western Movie Manor

Grand Hotel, Kalispell, Montana

We waren al eerder in Kalispell geweest en toen ik op Tripadvisor beoordelingen aan het lezen was, kwam ik terecht bij het Grand Hotel in Kalispell. De prijzen waren ondanks dat het in downtown Kalispell ligt, niet duurder en bij aankomst bleek het nog leuker te zijn dan de foto’s die ik op internet gezien heb. Het eerste wat er in je op komt als je hier binnenkomst, is het huiskamer gevoel. Verschillende zithoeken met ouderwetse meubels, opgezette dieren aan de muren, een ouderwetse trap en een leuk hoekje waar je koffie kunt pakken. Hier wordt ook het ontbijt ’s ochtends uitgestald. Het schijnt te spoken in dit oude historische pand, maar helaas, ik heb geen geest kunnen betrappen.

Voordeel: in downtown Kalispell, diverse restaurants op de begane grond aan hotel, gezellige sfeer, dichtbij Glacier National Park.

Nadeel: als je via de site wil reserveren, moet je eerst een formulier invullen en opsturen waardoor je niet meteen ziet of er ruimte is.

Grand Hotel, Kalispell
Grand Hotel, Kalispell

Red Arrow Inn & Suites, Montrose, Colorado

Toen wij hier logeerden in 2013 was het nog een Best Western, deze Red Arrow Inn & Suites, maar toen wij hier waren, vonden wij het een leuk hotel. Onze kamer had een voordeur en een achterdeur met terras. Op het terras stonden 2 tuinstoeltjes en grensde aan een groot grasveld. Bij de receptie kon je marshmallows halen en kreeg je (gratis) de benodigde spullen om smores te maken bij een kampvuurtje. Misschien geen 5-sterren hotel, maar goed genoeg als je op doorreis bent.

Voordeel: dichtbij Black Canyon of the Gunnison National Park, je eigen smores maken, lekker op je balkon zitten met een drankje ’s avonds.

Nadeel: Uitzicht op het trailerpark, druk motel.

Marshmallows roosteren
Marshmallows roosteren

Drury Inn & Suites San Antonio North, San Antonio, Texas

Betrapt, eigenlijk ben ik gek van alle Drury hotels. Deze hotels zijn betaalbaar, zien er altijd keurig uit en de service is prima. Toen wij in 2015 in San Antonio vroeg incheckten, kregen we voor de eerste nacht een suite in plaats van de geboekte kamer. Helemaal super was het toen we de volgende 2 nachten gewoon in deze kamer mochten blijven.

Dury hotels bieden leuke extra’s aan zoals free softdrinks en popcorn en een “Kickback®” aan. Deze “Kickback®” is van 17.30 tot 19.00 uur. Je krijgt een stempelkaart voor 3 alcoholische (bier, wijn of een cocktail) drankjes en er staat eten wat je kunt pakken zoveel als je wilt. Denk hierbij aan salade, baked potato, iets van pasta en hotdogs.

Voordeel: gratis eten en drinken voor de gasten, goede service, vriendelijk personeel.

Nadeel: het kan nog wel eens druk zijn tijdens de Kickback®, huisdieren die zijn toegestaan.

Margarita, Drury Hotels
Margarita, Drury Hotels