Dag 20: Grand Teton

Vandaag de wekker gezet, want we willen vroeg weg om op tijd in Grand Teton National Park te zijn. Als de wekker om 5.30 uur gaat, zijn we snel aangekleed en denken rustig te gaan ontbijten in de ontbijtzaal van het hotel. Maar niets is minder waar, 2 busladingen vol die ook vroeg aan het ontbijt zitten. Ik bemachtig een plekje bij wat oudere Amerikanen die een busreisje naar Glacier doen en zit gezellig te kletsen.

Als we uiteindelijk om 7.00 uur wegrijden in Idaho Falls, tanken we eerst de auto vol, stellen de navigatie in en gaat onze rit beginnen. Was het de afgelopen dagen dor en droog, dan is het uitzicht vandaag een stuk gezelliger. Heuvels worden bergen en bruine grasvelden worden bossen. We komen de Snake River nog een keertje tegen en als we om 10.00 uur in de buurt zijn van Grand Teton National Park worden de bergen echt hoog.

Grand Teton Barn

Onze eerste stop is natuurlijk bij het Visitor Center. Onze kleine man heeft de smaak te pakken en wil ook van dit park een Junior Park Ranger badge. We gaan een opdrachtenboekje halen, maar ook bij een Ranger vragen wat makkelijke wandelroutes zijn. We willen tenslotte wel wat meer zien van dit park.

We besluiten een makkelijke route te lopen en dat wordt de Leigh Lake Trailhead. Dit is een enkele reis welke eerst langs String Lake loopt en dit meer wordt verbonden met Leigh Lake. Het uitzicht is prachtig. De bossen, een makkelijk begaanbaar pad en het heldere water ziet er prachtig uit. Eenmaal bij het eind van deze trail, krijg ik het in mijn hoofd en wil wel helemaal een rondje lopen rond String Lake.

String Lake

Het is een makkelijk pad, maar behoorlijk stijl naar boven. Overal liggen hoopjes berenpoep en stiekem hopen we er eentje tegen te komen. Helaas geen beren, maar wel een prachtig uitzicht op het meertje waar mensen aan het kanoen zijn. Als we uiteindelijk na 3 uur terugkomen op de parkeerplaats ben ik trots en blij. Heb ik toch maar weer gedaan een rondje van 4 mijl gelopen. Het is hier zo mooi, dat dit park in mijn lijstje favoriete parken komt.

String Lake

Moe maar voldaan zoeken we de auto (en oma) op om onze weg door het park te vervolgen. Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat en we zoeken snel het volgende visitor center op. Luke moet voor zijn badge nog een lezing van een Ranger bijwonen en nog een paar opdrachten doen. Als we even na 16.00 uur aankomen in het visitor center, voegen we ons bij de groep. De Ranger vertelt over beren en wat je wel en niet moet doen als je een beer tegenkomt en vol trots maakt Luke zijn laatste opdrachten af.

Als het al 17.00 uur geweest is rijden we snel verder. We moeten nog door Yellowstone naar ons volgende hotel en deze rit duurt zeker nog 2,5 uur. Als we door Yellowstone rijden, merken we dat het zo langzaam aan rustiger begint te worden. De zon gaat langzaam onder en eenmaal aan de andere kant van het park, zien we steeds meer hertjes langs de weg staan.

Het is 20.15 uur geweest als we uiteindelijk Gardiner inrijden. Ons hotel staat in dit stadje en we besluiten eerst te eten voordat we naar ons hotel gaan. Ons hotel is hetzelfde Super 8 hotel, waar we eerder ook hebben geslapen. We hebben een kamer op de begane grond en houden het voor gezien vandaag. Morgen gaan we Yellowstone verkennen.

One Comment on “Dag 20: Grand Teton”

  1. Wat is het weer goed om te lezen hoe jullie genieten. Alles is zo mooi dat de dagen lijken te vliegen. Heel veel plezier in Yellowstone park. Doe Yogi de beer de groeten als jullie hem zien.
    Groetjes en kus
    Henk en janneke

Comments are closed.