Wall Drug

In de categorie leuke en gekke dingen voor een stop onderweg heb ik de Wall Drugstore, South Dakota, genomineerd. Toen wij in 2007 vanuit Chicago naar Yellowstone reden, stond er om de x-kilometer een reclamebord langs de weg van deze drogisterij. Nieuwsgierig besloten we om van de I-90 af te gaan en te stoppen. Wat we zagen, was een super toeristische, maar een leuke stop om je benen te strekken.

Deze drogisterij in het kleine stadje Wall, werd beroemd nadat Ted Hustead in 1931 wat kocht. Hustead was een apotheker uit Nebraska en was op zoek naar een klein stadje met een katholieke kerk waar hij zaken kon gaan doen. Hij kocht Wall Drug in het plaatsje Wall. Een plaatsje met 231 inwoners wat refereerde aan “the middel of nowhere”, die ernaar streefden een goed leven te hebben.

De zaken gingen moeizaam, totdat zijn vrouw aan adverteren dacht. Mount Rushmore Monument (97 km) was net geopend en het idee was geboren om reizigers gratis ijswater aan te bieden. Vanaf dat moment, gingen de zaken goed. Wall Drug werd een winkelcentrum/warenhuis met cowboy-thema. Inmiddels is Wall Drug een attractie op zichzelf, met de nodige souvenirs, een T-Rex, restaurants, een western-museum en een kapel.

Wall Drug

Deze drogisterij, kan je vinden in het plaatsje Wall, South Dakota, naast Interstate 90, vlakbij Badlands National Park en Mount Ruhsmore. Je kan hem niet missen want er staan genoeg borden langs de weg om je te vertellen, dat ie eraan komt.