Dag 7: Golden – Galgary

Vanochtend op tijd wakker, dus vroeg aangekleed en ingepakt en in de woonkamer met de andere gasten ontbijt gegeten. Nog even naar de super aan de overkant om een sapje te halen en op tijd in het park om een mooie wandeling te maken. In Yoho NP zijn we eerst naar Emerald Lake gereden.

Emerald Lake
Emerald Lake

Dit meer  is het grootste meer van Yoho NP (61 in totaal) en heeft een mooie groene kleur.  We zijn het hele meer rond gelopen, 5 kilometer. De tijd vliegt als je zo  bezig bent, 2 uur is niks voor zo’n rondje. Daarna zijn we naar Takakkaw Falls gereden. We kregen van de park-ranger de tip, dat deze waterval prachtig is door al het smeltende sneeuw.  Het was een prachtig natuurspektakel met al het lawaai wat er vanaf komt.

Inmiddels was het al 13.00 uur geweest en zijn we toch maar in de auto richting Calgary gestapt. Maar, we hebben wel de toeristische route gereden, de Bow Valley Parkway. Als er een file staat langs de weg met mensen, dan is er wat te zien. En eindelijk hebben we dan een (zwarte) beer gezien. Het was er maar 1 en hij was nog jong. Maar desalniettemin, blij dat we er eentje gespot hebben.

Als tussenstop nog door het plaatsje Banff gereden. Super toeristisch en ik denk dat je deze plek in de sneeuw moet zien, veel leuker. Al met al een hele dag onderweg geweest en rond 17.30 uur waren we in het hotel. Ik had een Best Western met zwembad en 2 waterglijbanen geboekt. Geen ontbijt, dus na het eten even langs de Safeway om wat melk, brood en yoghurt voor het ontbijt te halen. En natuurlijk, net een tijd gezwommen. Luke vind het helemaal geweldig en de kamers zien er ook top uit. Nu onderuitgezakt wat tv kijken en een wijntje, want die hebben we wel verdiend, uiteindelijk 10 kilometer gelopen vandaag.

Takakkaw Falls
Takakkaw Falls

 

2 Comments on “Dag 7: Golden – Galgary”

  1. Hallo alle 3! Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien van voor ons ook bekende plekken. Op dit moment is hier een hittegolfje en is het beter om binnen te blijven en bijvoorbeeld naar de Tour te kijken. Wat vreselijk hè, die vliegramp! 193 Nederlandse slachtoffers en de rebellen daar laten onderzoek, bijna, niet toe. Wensen jullie nog een goed verblijf toe. Nog niet geshopt, zeker? 🙂
    Groetjesssss!

  2. Het is verschrikkelijk die ramp. Maar niet vergeten dat ding is in oorlogsgebied terecht gekomen. Vooral erg voor de nabestaanden. Het weer is hier wat koeler. Er waren diverse bosbranden en de lucht is grijs door de rook.

Comments are closed.