Dag 6: Revelstoke – Golden

Wat een ontzettend rare dag vandaag. Nadat we lekker en gezellig het ontbijt gegeten hadden bij het B&B las ik op de Telegraaf het vreselijke nieuws van de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airways. Las ik het nu goed? Was hij uit de lucht geschoten? Ik kon het de hele dag maar niet uit mijn hoofd zetten en we hebben de radio dan ook de hele dag op CNN gehad.

Het ontbijt was heerlijk, voor ons een omelet met verse groenten en gebakken bacon en voor Luke werden er bananenwafels gebakken. Hij heeft er niet van gegeten maar gevreten. Onze rit zou ons naar Glacier National Park voeren. Het park was schitterend en het uitzicht geweldig. Ons plan was om een aantal mooie routes te gaan lopen, maar jammer voor ons, alle korte routes waren afgesloten en de enige routes die gelopen konden worden waren 30 kilometer lang. Daarom besloten om maar vast richting Golden te rijden. Hopelijk straks aan de Amerikaanse kant meer geluk. En jawel, de beesten worden groter, eindelijk een hert langs de weg zien staan.

In Oldtown een bakkie gedaan en verderop in de straat bij een bakkertje een broodje ham-kaas kunnen scoren. Als je hier iets besteld zonder mayo of saus kijken ze je aan of je gek bent. Maar wij hebben in ieder geval kunnen genieten van een lekkere bruine bol. Yoho National Park en Banff National Park liggen hier niet ver vandaan, daarom besloten om alvast een kijkje te nemen in deze parken. Via de mooie natuur zijn we in ieder geval naar Lake Louise gereden. Super toeristisch hier, maar zeker de moeite waard. Het water ziet er wit/grijs-achtig uit, net of er een zak kalk in is gegooid en vreselijk koud water. Aan het eind van de middag zijn we weer terug gereden naar Golden om in te checken bij ons laatste B&B. Vriendelijke vrouw, maar wat zakelijker dan onze vorige 2 B&B’s en jammer voor mij moeten we de badkamer deze keer delen. Nog even wat geld gepind, een hapje gegeten en de laatste berichten gelezen. We hebben ook geen tv op de kamer, we zijn verwend. Morgen weer in een hotel. Eerlijk is eerlijk, een B&B is leuk, maar niet ons ding. Geef ons de anonimiteit maar van een hotel.

Lake Louise
Lake Louise