Dag 18 Moab

Datum 15 september 2008
Afstand
Hotel Best Western Canyonlands Inn
Brandstof $ 3,919 per gallon
Temperatuur 31 Graden Celcius

 

Vanochtend eerst ontbijt gegeten in het hotel en daarna gelijk in de auto naar Arches National Park (U.S. National Park Service) gereden. Het is nog lekker vroeg en om half 10 rijden we het park in. We rijden bijna voorbij het bord en kunnen nog net op tijd stoppen voor de groepsfoto.

Eenmaal in het park is het weer onbeschrijflijk hoe mooi het is. Woestijnachtig landschap met rode rotsen en bergen. We besluiten te beginnen bij het verste punt en vandaar uit langzaam aan terug te rijden. Het is behoorlijk druk en weinig parkeerplek maar wij zouden ons niet zijn als me geen mazzel hadden en kunnen de auto kwijt bij het begin van de eerste trail. We wandelen lekker in het zonnetje naar de eerste arch van de dag en genieten van het uitzicht. Dan rijden we naar de beroemde Arch die je overal in folders tegenkomt. Luke slaapt inmiddels en we besluiten om de beurt een kijkje te gaan nemen. Het is een behoorlijke klim maar zeker de moeite waard. Luke is weer wakker en we rijden naar de laatste stop, de garden of eden. Schitterend, het is een makkelijk te lopen pad van anderhalve kilometer en Luke loopt het grootste gedeelte zelf. De south arch en de north arch zijn gigantisch als je er eenmaal onder staat. En weer moeten we zeggen, indrukwekkend en schitterend. We hebben al zoveel gezien maar er is zoveel moois dat je gewoon niet kan zeggen wat het mooiste national park is. Het is inmiddels 15.00 uur geweest en we rijden weer richting hotel. Ik ga nog even lekker badderen en Edwin gaat samen met Luke nog even een duik in het zwembad nemen voordat we een eettentje op gaan zoeken want we hebben zin in bier.

One Comment on “Dag 18 Moab”

  1. wat hebben julie toch weer veel gezien,wat geweldig.
    wat een mooie fotos ;ben erg nieuwschierig naar de rest

    hier is het aardig fris,jullie zijn vast lekker bruin.
    verder niets bijzonders tot morgen
    ma Steensma

Comments are closed.