Dag 16 – Salt Lake City

Datum 13 september 2008
Afstand
Hotel Marriott Courtyard
Brandstof
Temperatuur 27 Graden Celcius

 

Vandaag lekker uitgeslapen tot 9 uur. Geweldig. Alles op orde gebracht (douchen en aankleden) om vervolgens op zoek te gaan naar een hapje te eten. We gaan naar de Farmers Market, waar vele markt kraampjes (verse) etenswaren aanbieden. Carla snakt naar een sterke koffie en neemt een “Eye Opener” die volgens haar niet te zuipen is. We kopen twee sneetjes vers volkoren brood en zoeken een bankje om te eten. Na het “ontbijt” gaan we naar een speeltuintje waar Luke niet weg te slaan is. De glijbaan en de schommel zijn favoriet.

We zouden vandaag Mormonen kijken en dus lopen we naar de plek waar ze zich schuilhouden: Temple Square. Het is onvoorstelbaar hoeveel bruidsparen we hier tegen het lijf lopen, niet te tellen gewoon. We worden aangesproken door twee mormoontjes en krijgen een rondleiding aangeboden. De rondleiding brengt ons langs enkele mooie gebouwen , maar ook enkele gebouwen waar het beton niet verhuld wordt. Een van de gebouwen, voor het gebed, heeft echt een goede acoustiek, we horen een vrouw op meer dan 50 meter een papiertje doorscheuren en een muntje in een bakje laten vallen zonder elektronische versterking, hier kan de Arena nog iets ban leren. We pakken vervolgens het openbaar vervoer (tram) naar de Gateway. Hier zijn velen restaurants & winkels. We eten een hamburger en een enchilata, drinken wat en struinen nog wat door de winkels om vervolgens terug naar het hotel te gaan. We zitten er wel een beetje doorheen na 8 uur slenteren door het rustige Salt Lake City. In de kamer krijgt Luke zijn avond eten, pasta. En zappen we de avond weg.

2 Comments on “Dag 16 – Salt Lake City”

 1. hoi goede morgen
  wat een leuke foto van Luke .hij vermaakt zich wel
  dat kan je zien ,en jullie ook wel ,met al dat winkellen.
  noch wat leuks gekocht ?
  heb veel FUN
  liefs van mij Ma Steensma

 2. Hoi Ed – Car & Luke .

  Weer een Leuk verslagje Ed! .en een schitterende foto van die stoere Luke.
  Ik vraag mij alleen af wat een enchilata is .Int.net kent het woord niet.
  maar ja, dat hoor ik wel een keer .
  En ik ga mij ook even verdiepen in de oprichters van Salt lake city, de Mormonen .
  Mooie en veilige Rit vandaag .
  groetjes.

Comments are closed.