Dag 15 Salt Lake City

Datum 12 september 2008
Afstand
Hotel Marriott Courtyard
Brandstof $ 3,719 per Gallon
Temperatuur 27 Graden Celcius

 

Vanochtend waren we laat wakker. Ik sliep gisteren eerder dan Luke en Ed lag lekker tv te kijken. Om een uur of 2 schrokken we wakker van een bonk, Luke was uit bed gevallen. Maar zo lief als hij is heeft hij geen kik gegeven. Na laat ontbijt gegeten te hebben pakken we de boel en rijden naar Antelope Island State Park, een rit van een half uur. We rijden over een soort van dijk van het vasteland naar het eiland en de lucht is strakblauw. Het landschap is een beetje vreemd, heuvelachtig met dor gras en in de verte zien we een coyote lopen. We rijden eerst naar het visitor center wat eruit ziet als een gevangenis, betonnen muren en metalen deuren (Alcatraz is er niets bij). We rijden naar de Ranch en onderweg zien we herten en bizons lopen. Na op de Ranch wat rondgelopen te hebben vraagt de beheerder of we met Luke bij de kuikentjes willen kijken want die zijn net een dag uit. Hartstikke lief kleine beestjes maar Luke moet er niets van weten. We rijden terug om een duik te nemen in Salt Lake en parkeren de auto.

Van de parkeerplaats naar het meer is nog een behoorlijk eind lopen en Luke vind het maar niets. Eenmaal aangekomen is het een vieze boel, veel vliegjes en het water ziet er niet erg schoon uit. Het water is niet diep, we lopen een eindje en besluiten terug te gaan. Het is inmiddels vroeg in de middag en stoppen onderweg bij een Mall. We kijken wat winkels en worden aangesproken door een meisje. Ze vraagt hoe oud Luke is en of we interesse hebben in een auditie bij een modellenbureau want hij is “sooo cute”. We leggen uit dat we Nederlanders zijn en dat we niet lang hier zijn. We rijden verder ngaar downtown Salt Lake City en gaan op zoek naar ons hotel. Het hotel ligt midden in de stad, we rommelen wat en lopen naar de Olive Garden om de hoek om wat te gaan eten. Edwin bestelt een pizza en ik eet samen met Luke spaghetti (heerlijk, hij eet eindelijk weer eens normaal met ons mee). Onze ober komt uit Engeland en heeft al snel in de gaten dat we Nederlands zijn. Hij wil graag naar Nederland over een paar jaar dus we vertellen hem het een en ander. We lopen via de andere kant van het blok terug en zien aan de overkant een state liquor store. Een wijntje lijkt me wel lekker dus ga ik even kijken. Hoog tijd dat ze bij ons ook anderhalve literflessen rosé verkopen, dat zou mooi zijn voor ons hobby-avondje. Bij het afrekenen moet je gelijk je ID laten zien, dus pak ik mijn rijbewijs kan ook nog even lachen. In Salt Lake City staan er bakken met vlaggetjes en als je over wil steken moet je zo’n vlag pakken, opsteken en het overige verkeer blijft dan wachten (behalve de stadsbussen). We zouden geen toerist zijn als we dat ook niet even deden. Morgen gaan we de rest van de stad verkennen en wat mormoon tempels bekijken.

2 Comments on “Dag 15 Salt Lake City”

 1. goede morgen
  hier ben ik weer met slecht weer ,
  en als ik de fotos zie hebben jullie geweldig weer ,
  maar er komt vanacht weer een orkaan ik vind het eng .
  alles is weer weer en nog eens weer weer .
  lieve groeten Ma en een knuffel voor Luke

 2. k,moet iedere dag ff reageren hoor.
  jullie hebben weer fantastishe dingen mee gemaakt .
  Elke keer weer leuk om te lezen
  Heel apart met die vlaggetjes .
  Die Luke , helemaal geen interessen voor kleine lieve kuikentjes , maar wel een beetje de charmeur uithangen tegen de vrouwtjes .
  Dat meisje had het goed hoor (soo gute)
  Veel Plezier vandaag.
  En tot morgen

Comments are closed.